06 21906858 info@kimvos.nl
Selecteer een pagina

Eindelijk… mijn eerste blog! En een beetje het verhaal over hoe het allemaal begon.

Mijn beide grootouders waren succesvolle ondernemers, dus misschien zit het mij wel een beetje in het bloed. Al toen ik na de middelbare school de opleiding Toerisme & Recreatie had afgerond, wist ik dat ik ooit zelfstandige zou willen worden. Ik had alleen echt nog geen idee welke richting ik uit wilde.

Uiteindelijk heb ik na deze opleiding nog een opleiding tot secretaresse en met aanvullende richting medisch secretaresse gedaan. Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest op administratief gebied, hoorde ik in 2017 voor het eerst over het vak Virtual Assistant. Zoals ik ook al omschreef op mijn “over mij” pagina, had ik meteen het gevoel dat het iets voor mij was. Toch heb ik jarenlang webinars gevolgd bij diverse aanbieders van de opleiding tot VA, om helemaal zeker te zijn: dit is wat ik wil gaan doen!

Op 2 november 2020 ben ik dan eindelijk gestart met de training bij VA School. Door gesprekken te voeren met enkele aanbieders ondervond ik dat VA School mij het beste gevoel gaf. Ontzettend leuke mensen en een hele fijne besloten Facebook groep met allemaal mensen die hun training hier ooit gevolgd hebben. Als je een vraag hebt, kun je deze hier gerust stellen en je krijgt hier alle hulp die je nodig hebt. Het zijn collega’s van goud! Concurrentie is er niet en we helpen elkaar ontzettend graag.

Ook werkt VA School met een buddy-systeem. Zo heb ik Tamara leren kennen, mijn buddy. We hadden direct een hele goede klik en het gevoel alsof we elkaar al jaren kenden. Heerlijk gewoon! Blij zijn voor elkaar bij elke mijlpaal die de ander haalt ( wat overigens ook zo is in de Facebook groep ): in het begin een bepaald onderdeel van een module in kaart brengen, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het bouwen van je eigen website tot het openen van je zakelijke bankrekening en het regelen van je benodigde verzekeringen.

Vooraf kreeg ik wel eens de vraag of werken als zelfstandige niet eenzaam zou zijn, maar nu weet ik: het tegendeel is waar. Zoveel support en hulp die iedereen elkaar geeft is heerlijk om te ervaren. Ik wens iedereen zo’n heerlijke werkomgeving toe!

 

Share This